divendres, 23 de maig del 2008

Sessió 11

Telefonia IP :
Skype:permet trucades ordinador - mòbil o, ordinador - ordinador (imatges també!). És semblant al Messenger, però amb un nivell de seguretat més elevat.

VoipBuster:permet trucades gratuites a telefons fixes de tot el món. També permet enviar SMS.

L'aplicació educativa d'aquests serveis es basa en ampliar la comunicació entre els alumnes i professors, en el mateix centre o en altres centres repartits per tot el món. També permet trucar, de manera immediata (des de la classe), als pares i mares dels alumnes si hi ha qualsevol tipus de problema.

Recursos per l'educació especial: podem trobar un ampli repertori de material didàctic d'educació especial; cal destacar SATI DNEE i Facil 2.4.
Aquest últim permet crear activitats (fitxes, cartes, domino, daus...), tant en format d'ordinador, com en paper. A més, permet utilitzar imatges i sons; i crear activitats Jclic o power points. És un recurs força útil que facilita molt la tasca del mestre a l'hora de penser activitats i presentar-les als alumnes de manera divertida.

Per acabar hem conegut un nou programa per fer muntatges d'imatges i video: MemoriesOnTV. Aquest programa permet fer DVD's per poder veure a la televisió. S'utilitza molt per fer DVD's per a les families amb reculls d'imatges del curs, o pels alumnes que acaben l'escola, etc. És molt fàcil d'utilitzar i força útil pels professors (sobretot a final de curs!).