dijous, 15 de maig del 2008

Sessió 9

Avui hem vist dos power points que ens han servit per reflexionar sobre les noves tecnologies i l'educació.
El primer estava fet amb imatges (vinyetes d'humor) que representaven com l'evolució de les noves tecnologies és cada vegada més ràpida. Així, es podien veure les diferències entre pares i fills en temes d'Internet; o com el que avui és l'última novetat en matèria d'informàtica, demà ja és antic.
Aquest power point també feia referència com avui en dia, en alguns casos; les noves tecnologies (ordinadors, videoconsoles, T.V., etc) substitueixen les relacions familiars. Està bé coneixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i utilitzar-les correctamnet; però mai canviar el temps que pots pasar amb el teu fill, la teva mare o el teu pare, per unes hores davant l'ordinador o la T.V.
En el segon power point hem pogut reflexionat sobre la navegació i el correu electrònic.
És molt important que en la tasca educativa es controlin els riscos i la protecció de la navegació per Internet. Així, pares i educadors han de controlar: les webs que visiten (que els nens/es només naveguin en les webs escollides per pares i professors); els possibles contactes amb desconeguts; i el temps de connexió (es pot pactar perquè no es passin massa hores davant l'ordinador).
Per acabar hem utilitzat el programa Flash Slideshow per fer presentacions d'imatges i música. Aquest és un exemple:
BANKSY